Over WijNijkerk

WijNijkerk, Samen voor Duurzaamheid, is een campagne om duurzaam initiatief in Nijkerk te stimuleren. De campagne wordt gedragen door een groot aantal partners die actief zijn in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken, op het gebied van duurzaamheid in de brede zin van het woord. Zo is ook de gemeente Nijkerk partner van WijNijkerk.

We zijn op zoek naar goede duurzaamheidsideeën voor Nijkerk. Loop je ergens tegenaan in je directie leefomgeving en zie je een oplossing, die je zelf wilt gaan waarmaken?

Veel mensen in onze gemeente hebben goede ideeën op het gebied van duurzaamheid en vaak hebben we elkaar nodig om deze ideeën handen en voeten te geven. Of het nu gaat om samen zonnepanelen inkopen, het aanleggen van een moestuin in de wijk of hergebruik van afval of reststromen: samen weten en kunnen we meer!

WijNijkerk is meer dan alleen dit platform. In de periode september-december 2013 wordt een aantal ontmoetingen georganiseerd om kennis te maken, ideeën uit te wisselen en samen te werken (zie agenda). Verder is WijNijkerk alles wat we met elkaar nog meer bedenken en organiseren op gebied van duurzaamheid!

Samen gaan we het doen! Want wij zijn Nijkerk.

Wat kun je allemaal met dit platform?

Op dit platform kun je meerdere dingen doen:

1) Plaats een idee

Je kunt (anoniem) ideeën plaatsen. Ideëen die bijvoorbeeld interessant zijn voor anderen om te weten. Dat doe je door op de knop "voeg jouw idee toe" te klikken. Je vindt jouw idee terug op de pagina Ideeën. Hier kunnen ook anderen reageren op jouw idee.

2) Plaats een initiatief

Heb je een concreter initiatief, die je wel uit zou willen voeren, klik op de knop "voeg jouw initiatief toe". Om een initiatief te plaatsen moet je je aanmelden. Hierdoor ben je benaderbaar voor mensen die mee willen doen of je willen ondersteunen. Je vindt jouw initiatief terug op de pagina Initiatieven. Mensen die interesse hebben om mee te praten, te denken of te doen aan jouw initiatief kunnen zich bij het initiatief aansluiten.

3) Plaats een oproep

Heb je hulp nodig bij het realiseren van jouw initiatief plaats dan een oproep.

4) Plaats een aanbod

Heb je ervaring, kennis, expertise of een netwerk op gebied van duurzaamheid?

Plaats een aanbieding

5) Word WijNijkerker

Zou je wel mee willen doen aan een initiatief van een ander? Meld je dan aan als meedenker! Dat doe je op de pagina WijNijkerkers. Op de pagina Initiatieven kun je je bij een concreet initiatief aansluiten.

Wat doen we samen?

Voor mensen met een initiatief was op 10 oktober 2013 een zeer geslaagd bootcamp/bijeenkomst. georganiseerd.

10 initiatieven deden mee aan de verkiezing

In de periode november/december 2013 organiseerden we een verkiezing waar 10 initiatieven aan mee hebben gedaan. er is door bijna 3000 Nijkerkerkers gestemd op het duurzaamste idee. Winnaar De ontdektuin, 2e 't Streekwinkeltje en 3e de Energy Challenges.  Deze ideeén worden met hulp van Arla, Unica en Schuiteman tot realisatie gebracht. Volg deze initiatieven onder het menu Ideeën.

Wie is WijNijkerk?

WijNijkerk is van en voor iedere inwoner van Nijkerk, Nijkerkveen en Hoevelaken. Verschillende partijen en individuele mensen hebben zich al bij WijNijkerk aangesloten, zijn WijNijkerker geworden. Dit platform wordt vooralsnog beheerd door de gemeente Nijkerk (zie contact).